Enkele weken geleden is er nogal wat ophef geweest over het gevaar dat ’s nachts opladen van je smartphone op zou leveren.
In hoeverre is dit nu echt gevaarlijk?
Welnu als je gebruik maakt van de originele oplader en je de smartphone zonder hoesje onafgedekt neerlegt
zal er geen enkel gevaar zijn.
Ook ga ik er vanuit dat je een originele batterij in je apparaat hebt. met name goedkope Chinese opladers en batterijen kunnen wel degelijk gevaarlijk zijn.
Een goed werkende oplader en smartphone zal nooit overladen worden want er zit een beveiliging tegen overladen ingebouwd.
Opladen van je smartphone zal je toestel warmer doen worden vandaar het advies om er voor te zorgen dat het apparaat zodanig neergelegd wordt dat deze warmte afgevoerd kan worden, dus niet onder je kussen en ook niet op een zachte ondergrond zoals een tafelkleedje of laken. Verwijder ook je hoesje van de smartphone want dat zorgt voor een betere koeling.

Gaat mijn batterij minder lang mee als ik deze iedere nacht altijd an de lader laat liggen?
Ja op den duur zal dit te merken zijn. Een moderne batterij gaat het langst mee als deze gemiddeld steeds ongeveer tussen 50% en 80% vol is. Dit geldt niet alleen voor smartphones maar ook bijvoorbeeld voor laptops.
De gevolgen van het altijd ’s nachts opladen zullen echter pas na ruim twee jaar iets merkbaar worden. Problemen zullen echter pas na meerdere jaren zodanig ernstig worden dat de batterij vervangen zou moeten worden.

Raakt mijn mobiel niet oververhit als ik deze de hele nacht aan de oplader houd?
Alle moderne toestellen met originele oplader stoppen met laden als deze vol is. Overladen is met onze moderne batterijen dus niet meer mogelijk.

Meer informatie is hier te vinden:
https://www.essent.nl/content/particulier/energie-besparen/blog/energieflits_snachts_je_mobiel_opladen_een_goed_idee_of_juist_niet.html
en hier:
https://www.allaboutphones.nl/tips/smartphone-opladen-nacht/
en hier ook nog:
http://www.techpulse.be/tips/220686/mag-ik-mijn-laptop-de-lader-laten/

Doe je voordeel met deze tips

Rein