De nieuwe versie 69 van Google Chrome is nog maar net verschenen of het regent al commentaar op  het feit dat Chrome nu niet meer de volledige domeinnaam in de adresbalk laat zien.
Standaard wordt bijvoorbeeld www. en m. weggelaten. Je ziet dus nu niet meer www.dvhn.nl of m.dvhn.nl maar alleen nog maar dvhn.nl.
Het kan echter best zijn dat beide adressen naar twee verschillende websites wijzen.
M.dvhn.nl zou bijvoorbeeld wel helemaal niet geregistreerd kunnen zijn door de ons bekende krant maar door mij.
Ook www.dvhn.nl en dvhn.nl kunnen twee totaal verschillende sites zijn.
Men is bang dat digtaal geboefte op deze manier veel eenvoudiger de nietsvermoedende internetter om de tuin kan leiden. Mijns inziens is dit van Google inderdaad niet een wijziging die we moeten toejuichen.  Het doet me sterk denken aan het standaard geen extensies van bestandsnamen laten zien bij Windows, ook zo’n onbegrijpelijke keuze.
Gelukkig is het vrij simpel om in Chrome weer de complete domeinnaam in de adresbalk te laten verschijnen.
Type in de adresbalk: chrome://flags/#omnibox-ui-hide-steady-state-url-scheme-and-subdomains en alles is weer zoals het volgens mij hoort. 
Omdat kopiëren op onze website niet mogelijk is (zal nog wel eens uitleggen waarom we dat gedaan hebben) en we een hekel hebben aan overtypen staat het bovengenoemde commando ook in een PDF-bestandje waar je wel gewoon kun kopiëren.
Snel weer veranderen Chome=gebruikers!!!

Rein