De nieuwe Europese privacy wet heeft ook regels over het beschermen van jongeren. Zo moeten deze toestemming van hun ouders hebben om diensten zoals WhatsApp, Facebook en Skype te gebruiken.
WhatsApp vraagt of die toestemming er is, maar controleert dit verder niet. Skype en Microsoft willen deze toestemming echter bewezen hebben. Deze toestemming bewijzen is vaak een lastige zaak. Een manier om dit te bewijzen is om via een creditkaartbetaling een bedrag van € 0,50 over te maken. Prepaid creditkaarten worden niet geaccepteerd. Heb je geen creditkaart dan mag je ook een kopie van het identiteitsbewijs van het kind opsturen. Een hoop mensen stellen echter dat ze juist altijd geadviseerd is dit nooit op te sturen. Ondertussen zijn in ieder geval de Outlook accounts al geblokkeerd voor deze jongeren en worden pas weer toegankelijk na ontvangst ban het verlangde bewijs van toestemming.
Net nu de eindexamens beginnen is dit een heel vervelende zaak omdat sommigen al hun benodigde documenten in dit account hebben staan.

Rein