Microsoft heeft in de tweede halfjaarlijkse grote update van 2018 toch wel weer een paar leuke zaken toegevoegd.
Zo is er op de eerste plaats eindelijk een klembord voorhanden.
Ik ben hier reuze blij mee want voor de website moet ik dagelijks nogal wat zaken van de ene pagina naar de andere kopiĆ«ren. Voorheen plakte ik dan eerst alles even in een “kladblokje” maar nu komt alles direct automatisch op het klembord terecht en dat scheelt een hoop tijd.
Standaard staat het klembord na de update nog niet ingeschakeld. Inschakelen kan op twee manieren:
– Windowstoets + v en je krijgt een popupvensters zoals in afbeelding 11. Klik daar op inschakelen en het klembord is en blijft actief en met bovengenoemde toetscombinatie roep je het klembord weer op, zie afbeelding 2 en 3. De donkere dingen zijn afbeeldingen en de lichte zakek zijn teksten. Klik met de linkermuistoets het gewenste aan en plak het waar je maar wilt.
Nog handiger is om met je muis in het veld op op de plaats te gaan staan waar je het gekopieerde wilt hebben, vervolgens roep je het klembord op en wijst het gewenste item aan en het wordt automatisch voor je gedaan (zie afbeelding 4). Met dit handige hulpmiddel kun je zo langzamerhand Ctrl C en Ctrl V vergeten en heb ik zojuist even snel berekend dat ik nu per dag zeker tussen de 15 en 30 minuten tijd per dag bespaar!

– De tweede manier voor het inschakelen is via instellingen, systeem en dan klembord. daar is ook nog in te stellen of het klembord gesynchroniseerd moet worden naar je andere apparaten. Op die manier is het mogelijk om op je laptop iets te kopiĆ«ren en dan op je desktop te plakken.

afbeelding 1
afbeelding 2
afbeelding 3
afbeelding 4